Det är volymen på soporna som avgör kostnaderna för hämtning. Därför bör vi hjälpas åt att packa soporna effektivt och bara kasta tillåtna föremål. Se även till att avfallskärlens lock stängs ordentligt för att undvika ohyra och skadedjur.

Tips på hur avfall hanteras och återvinns hittar du här.

Föreningens soprum är endast till för hushållssopor (blöjor, damm/dammsugarpåsar, kattsand, kuvert, snus och cigaretter, aska och stearinljus m.m.) och matavfall. Soppåsar ska vara väl knutna.

I soprummet får man alltså inte kasta pappkartonger, plast, tidningar, batterier, metall, glas. Sådant avfall ska slängas i återvinningsstationen i korsningen Lötmogatan – Nyborgsgränd (ca 80 meter från vår port).

Grovsopor har vi ej möjlighet att förvara i soprummet. Möbler, elektronikskrot, tunga eller skrymmande föremål eller byggavfall ska lämnas på återvinningscentraler. Styrelsen ordnar containrar för grovsopor och trädgårdsavfall vid städning och skötsel av bakgården. Kontakta styrelsen om du vill ordna hämtning av grovsopor utöver detta tillfälle.

Den återvinningscentral som ligger närmast oss är Återvinningscentral Östberga. Miljöstationen vid Shell-macken (Kilabergsvägen-Hägerstensvägen, ca 300 m bort) tar också emot elavfall och miljöfarligt avfall såsom glödlampor, färg, smink, tvättmedel och lösningsmedel. Mobila miljöstationer tar även emot farligt avfall och elektronik och besöker Aspudden/Midsommarkransen regelbundet. Det går att få uppdateringar om turlistan via sms.

Läkemedel ska lämnas till Apotek och inte hällas ut i toalettstolen eller slängas bland hushållssoporna.

Tänk också på att många hjälporganisationer såsom Myrorna och Stadsmissionen både tar emot och i vissa fall även hämtar saker såsom kläder, möbler och böcker. Stadsmissionen finner du till exempel i Liljeholmen.

Mer information om var du kan lämna dina sopor finner du hos Stockholm Vatten och Avfall.

Om vi alla följer anvisningarna ovan, så kan vi hålla nere föreningens kostnader för sophämtning och göra en god gärning för miljön!